❗Fout "Fout 03, PL of PD"

Probleem:

Uw bedieningspaneel geeft de code "Err 03" weer en uw warmtepomp werkt niet meer.

Oorsprong van het probleem:

Dit probleem komt overeen met een storing in de stromingsdetector.

Oplossing:

Dit kan te wijten zijn aan 4 oorzaken:

1. Afwezigheid van een bypasskit in de installatie

LET OP: De aanwezigheid van een UConnect-apparaat ontheft de installatie van een bypasskit.

De optionele bypasskit is noodzakelijk voor een goede werking van de warmtepomp (zie het installatiehoofdstuk in de gebruikershandleiding).

2. Onvoldoende water in het watercircuit van de warmtepomp (warmtewisselaar). U moet de goede watercirculatie binnenin de warmtepomp controleren door:

- Zorg ervoor dat uw zwembadfilter of circulatiepomp correct werkt en, indien nodig, ontlucht deze (raadpleeg de handleiding van de fabrikant).

- Controleer of de inlaat- en uitlaatslangen correct zijn aangesloten (in de juiste richting).

3. Defecte watersnelheidssensor

De watersnelheidssensor voorkomt oververhitting van de warmtepomp. De sensor is een rotor die zich bevindt bij de uitlaat van de warmtewisselaar.

- Controleer of de richting van de rotor correct is, zoals aangegeven door de pijl op de sensor die de richting van de waterstroom aangeeft.

Als de richting niet juist is, volg dan de onderstaande procedure:

- Schakel uw filtratiepomp uit.

- Schroef de sensor los.

- Druk op de rotor in de richting van de pijl op de sensor totdat de warmtepomp start.

Als deze start, ligt het probleem bij uw watercirculatie (oorzaak #1 hierboven).

Als deze niet start, ga dan naar punt #4.

4. De watersnelheidssensor is losgekoppeld

- Koppel de stroomtoevoer van de warmtepomp los.

- Open het bovenste deksel van de warmtepomp.

- Open het deksel van de elektrische behuizing om toegang te krijgen tot het elektronische bord.

- Controleer of de aansluitklemmen van de "fluxostaat" of "waterstroomschakelaar" correct zijn aangesloten. De positie van de sensor wordt aangegeven op het elektrisch schema in uw handleiding (Waterstroomschakelaar).

- Als de klemmen verkeerd zijn aangesloten, sluit ze dan correct aan.

- Als de klemmen correct zijn aangesloten, is de sensor waarschijnlijk defect en moet deze worden vervangen.

Als uw product niet meer dan 2 jaar of meer dan 3 jaar garantie heeft voor het Premium-assortiment (, kunt u de reserveonderdelen bestellen op onze ondersteuningssite.

Als uw product nog steeds onder de garantie ( minder dan 2 jaar of minder dan 3 jaar is voor de Jetline Premium alleen ), ga dan terug naar de vorige pagina en klik op "Ondersteuningsverzoek voor dit item".

Laatste update : 2-11-2023 12:43:47