❗Fout "Err E13"

Probleem:

Weergave van de foutcode "err 13". De warmtepomp start niet.

Oorsprong van het probleem:

Dit probleem komt overeen met een extreem hoge luchttemperatuur (boven de 43°C).

Verificatie:

We nodigen u uit om de temperatuur te controleren die wordt weergegeven door de omgevingstemperatuursensor (gelabeld als "Ambient Temp" in het Engels) via de instellingen. Dit zou u de huidige omgevingstemperatuur moeten tonen.

Oplossing:

Om de warmtepomp opnieuw te laten functioneren, is het noodzakelijk om de buitentemperatuur te verlagen.

Wanneer de buitentemperatuur uitzonderlijk hoog is, hoeft u alleen maar te wachten tot de temperaturen dalen.

Als de warmtepomp in direct zonlicht staat, kan de temperatuurmeting door de sensor voor buitentemperatuur onnauwkeurig zijn vanwege de warmte die door de behuizing van de warmtepomp wordt geabsorbeerd.

In dergelijke gevallen raden we aan de sensor voor buitentemperatuur eenvoudigweg te verplaatsen.

Doe dit door de bovenste afdekking te verwijderen.

Schroef vervolgens de houder voor de temperatuursensor los die zich in de hoek boven de verdamper bevindt:

Eenmaal losgeschroefd, verwijdert u de sensor uit zijn behuizing en laat u deze blootstellen aan de buitenlucht (zoals te zien is op de bijgevoegde foto). Het is het beste om de sensor aan de verdamper te bevestigen met een slangklem:

Laatste update : 27-10-2023 15:14:50