UW DOUCHE LEKT ONDANKS DE VERVANGING VAN HET FILTERPATROON

Probleem

Uw douche lekt constant, ook al heeft u de mengkraan patroon vervangen.

Oorzaak

Dit probleem komt meestal van de interne leidingen. Bij een defect houdt hij het water in de tank niet meer tegen.

Oplossing

Om toegang te krijgen tot de leidingen, dient u de onderstaande gereedschappen bij de hand te hebben en de volgende handelingen uit te voeren:

Doekje
inbussleutel
verstelbare sleutel
Schroevendraaier

1 - Draai de schroeven boven en onder de douche los zoals hieronder
2 - Verwijder de onderkant en de bovenkant

3 - Verwijder de douchekop + Moer
4 - Mengkraan : Schroef de stang los die als handvat dient of verwijder de blauwe en rode dop:

5 - Verwijder de twee fittingen van de mengkraan
6 - Een laatste fitting moet worden losgeschroefd om bij het mengpatroon te komen. Gebruik hiervoor een sleutel om deze los te draaien. Als u een verstelbare sleutel gebruikt, raden we aan een beschermdoekje te gebruiken om krassen op de moer te voorkomen
7 - Verwijder de patroon

8 - Draai de voet spoeling + de moer los

9 - Vervang de nieuwe leidingen met behulp van een tang om de fitting vast te pakken en de borgmoer vast te draaien

Laatste update : 28-7-2022 08:53:59